• 🌍 Milieuvriendelijk

    Kies voor een milieuvriendelijke optie met sedum. Door water te besparen, natuurlijke isolatie te bieden en biodiversiteit te bevorderen, vermindert sedum je
    ecologische voetafdruk.

  • 🌿 Bespaar op je rekening

    Sedumplanten op een groendak werken als een soort deken voor het gebouw. Ze zorgen ervoor dat het binnen in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud wordt.

  • 🏠 Levensduur van je dak

    Hun vermogen om droogte en hitte te weerstaan draagt bij aan de langdurige bescherming van uw sedumdak, waardoor de levensduur flink kan toenemen.

Veelgestelde vragen?

Hoeveel onderhoud is een sedum dak?

Een groendak met sedum vereist doorgaans slechts 1-2 keer per jaar inspecties en basiszorg. Dit minimaliseert niet alleen de inspanningen die je aan dakonderhoud moet
besteden, maar vermindert ook de onderhoudskosten op de lange termijn.

Met hoelang verleng ik mijn levensduur van mijn dak?

Een groendak met sedum kan de levensduur van je dak aanzienlijk verlengen.
Door bescherming te bieden tegen UV-straling en temperatuurschommelingen, kan
je dak tot wel 50% tot 200% langer meegaan. Dit betekent minder frequentie van
dure dakreparaties en een duurzamere investering in de tijd. uiteraard ligt dit ook aan de staat van het dak nu.

Hoeveel bespaar ik met sedum op mijn energierekening?

Het exacte bedrag dat je bespaart op je energierekening door het installeren van sedum op je dak kan variëren en hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van het dak, het klimaat in jouw regio, en de huidige isolatie van het gebouw. Gemiddeld komt dit uit op de 10% tot 25% dit ligt uiteraard aan de bovenstaande factoren.

Zonnepanelen met sedum kan dit?

Sedumdaken vormen een uitstekende combinatie met zonnepanelen vanwege hun gunstige invloed op de opbrengst. Het groene dak heeft een positief effect op de zonne-energieopbrengst omdat het meer zonlicht reflecteert in vergelijking met donkere EPDM- of bitumendaken.

Een essentieel voordeel is dat het dak met groenbedekking een lagere temperatuur behoudt. Sedumdaken met zonnepanelen worden minder warm, wat resulteert in een verhoogd rendement van de zonnepanelen. In tegenstelling tot daken met zwarte bekleding, die temperaturen tot wel 70 graden kunnen bereiken tijdens de zomer, blijven sedumdaken aanzienlijk koeler. Dit kan het rendement wel verhogen tot en met 10%.